Feyzullah BİNGÖL; Müzik Benim Yaşam Biçimim
Feyzullah BİNGÖL; Müzik Benim Yaşam Biçimim
Feyzullah BİNGÖL;Müzik Benim Yaşam Biçimim
Türk Halk Müziğine gönül vermiş Genç Kuşak Sanatcılarından biri olan Feyzullah BİNGÖL'le Türküleri, Müzik çalışmalarını ve Hikayesini konuştuğumuz keyifli bir röportaj yaptık... Türküye ve İnsana Dair Ne Varsa Konuştık...
Feyzullah Bingöl 'le Müziğe ve İnsana dair ne varsa konuşup, keyifli bir röportaj yaptık.
Feyzullah BİNGÖL; Özgün ve Türk halk müziğinin yeni kuşak temsilcilerinden biri.
Son yıllarda Türküleri ve Şarkıları kendine has yorumlamasıyla dikkat çekiyor.
Müzikteki başarısının yanı sıra samimi ve içten oluşu da onu diğer sanatçılardan ayıran bir özelliği.
Single çalışmasının devam ettiğini ve önümüzdeki süreçten umutlu olduğunu belirten sanatçı kış sezonunda Dalaman Çınar Restaurant da... Yaz Sezonun da ise,Dalyan Sini Restaurant da türkülerini söyleyemeye devam ediyor.
Feyzullah BİNGÖL kimdir ? Biraz Kendinizden bahsedermisiniz ?
1989 Eylül ayında doğdum.. sonbahar çocuğuyum...
Muş'un Varto ilçesinde Aynur ve Müslüm' ün iki çocuğundan biriyim.
Annem beni dünya ya getirdiğinde henüz 19 yaşındaymış. Aslına bakarsanız Annemle beraber büyüdük. Zaten ona genelde anne demem adıyla seslenirim.
Çünkü benim için hepsinden önce iyi bir arkadaştır... Kendisi Genç ve Emekçi bir kadındır..
Babamdan bahsedersek iki üniversite mezunu Aydın ve eğitimli bir insandır.. müzik yeteneğimin genetik bir nedeni varsa babamdan kaynaklandığını söyleyebilirim .. Babamda çalar söyler.. Kendisi şuan Devlet Memuru olarak hala çalışmaya devam ediyor.Şunu da belirteyim doğduğum yerin sanata bakışıma ve karekterime etkisi olduğunu düşünüyorum İlçeye taşınmadan önce Köyümüzde elektrik su yoktu.
Eski bir gaz lambasının ışığında söylenen türküler ve çalınan bağlamaları hatırlıyorum..
Müzikle çok küçük yaşta tanıştım... Ve kısa zamanda ben de bir tutkuya dönüştü.. ÖzellikleErdal ERZİNCAN ve Hasret GÜLTEKİN’in albümlerini devamlı dinler ve kendimce onlar gibi çalıp söylemeye çalışarak büyüdüm diyebilirim..
İlk, orta ve lise eğitimimi Varto da tamamladım Okul etkinliklerinde yer alıyor ve Pir Sultan Abdal Derneği'nin Semah Ekibinin de üyesiydim.
Çeşitli festivallere katılıyor, aşığı olduğum türküleri söylüyordum. Aslında ilk sahne deneyimimde bu dönemde oldu.
Lise bitince ben İstanbula giderek, Kutsal Evcimen Müzik Merkezin de Değerli Bağlama üstadı Kutsal Evcimen ve Sinem Önel hocamdan Bağlama ,nota ve repertuar dersleri aldım..
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin özel yetenek sınavına girdim. Bu sınavdan isteğim sonuçu alamadım ama vaz geçmedim. Başka bir bölümde üniversite hayatıma devam ettim.
Kazandığım bölüm Muğla daydı. Muğlayla tanışmam böyle başladı. Burda da boş durmadım.. Tabiki müzik yaptım.. Okul devam ederken boş zamanlarımda küçük ama samimi mekanlarda çalıyor, geçinmek ve kazandığım parayla okul harçlığı çıkarıyordum.. Ve kısa zaman içinde güzel bir çevre edindim.. Bir müddet sonra Sahne almanın yanında Eğitmenlik de yapmaya başladım Dalyan Belediyesi’nin açtığı Bağlama Kursu ve Koro çalışmalarını yönettim.. Eğitmenlik benim için ayrı bir mutluluktu Müzik ve çok sevdiğim varlıklar olan çocuklarla birlikteydim artık. Çocuklar ayrı dünya...Güzel, saf ,temiz duyguların sahipleri... Onlarla aramızda çok güzel bir bağ kurduk bağlamayla..kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve bir şeylerle uğraşıp toplumda yer edinmelerinin sağlanmasında müziğin etkisinin büyük olduğuna inanıyorum.. Büyük yaş gruplarımda var tabi. 76 yaşında bağlama çalan bir öğrencim bile var mesela..
Devam eden Günlük Uğraşlarınız ve çalışmalarınızdan biraz bahsedermisiniz ?
Müziğin olduğu ve çağrıldığım her yere gitmeye çalışıyorum.
Ortacada bana büyük desteği olan çok değerli insanlarda var onlardan bahsetmeden olmaz Bunların başında Orkestra KERVAN ve Ali SOLAKOĞLU geliyor..Biraz önce de belirttiğim gibi, Kışın Dalaman Çınar Restaurant da... Yazın da, Dalyan Sini Restaurantda birlikte sahne alıyoruz..
Ekstra dediğimiz özel geceler oluyor, düğün, nişan, dernek geceleri, özel toplantılara da katılıyoruz.. Bunların dışında Müzik adına ne varsa öğrenmeye ve bilgi dağarcığımı geliştirmeye çalışıyorum..
Bildiğimiz kadarıyla şuan profesyönel bir Kayıt çalışmanız var biraz bahsedermisiniz..
Çevrenizden ne tür tepkiler aldınız?
Evet devam etmekte olan bir Single çalışmam var. Eser kendi bestemiz Müziği ve düzenlemesi bana ait, sözlerinde değerli abim Ali ulvi Öztürk’ün şiirinden yararlandım..
Geçen ay İstanbulda İbrahim ERKAL ın sahibi olduğu Fide Kayıt Stüdyosunda Volkan Akyüz’ün yönetmenliğinde ve Serdar Gelgeç ‘in aranjesiyle hazırlandı ve Çok değerli Arkadaşım Ayfer Çelik’in desteği ile beraber bir çok usta müzisyen bu çalışmada yer aldı..
Tepkiler şimdiden olumlu ve değerli.. Çok yakında klip çalışmasıyla beraber TV ve Sosyal medya aracılığıyla dinleyicilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz..
Kendinize has bir müzik yorumunuz var.. siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ürettiğiniz şeye duygunuzu katmadan onu kabullendiremezsiniz..
Öncelikle söylediğim çaldığım ezgileri kendim beğenip dinlemem gerekiyor.. yani önce kendim keyif alabilmeliyim..Bunu yapıyorum sadece.. bunu yaptığım için farklı oluyor demek ki.. zaten bunu yapabilen herkes birbirinden farklı olur.. herkesin duyguyu yakalayışı farklı çünkü..
Gelecekle ilgili nasıl beklentileriniz var mı ?
Bir çok sanatla uğraşan insan gibi bende dinleyici kitlemin artmasını arzu ediyorum tabi ki.. Bunların bir çırpıda olmayacağınında bilincindeyim.. daha yapacak çok şey var.. üstelik ortaya bişey koymadan bir karşılık beklemek zaten doğru değil.. Benim daha yapacak çok işim var.. ama yinede bana sorarsanız yolun başında olmak bile çok heyacan verici.. bu kadarı bile beni mutlu ediyor, geleceğe umutla bakmamı sağlıyor..
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.