1911 yılında Hasankale’de doğdu. Albay rütbesi ile askerlik şubesi başkanlığındaki görevini tamamlayıp 27 mayısta Tokat valisi olarak hizmet vermiş dönüşünde Hasankale’de emekli olmuştur.
Sanatkar ruhlu bir kişiliğe sahip olduğundan, hattatlık yapmış ayrıca bütün camileri kıblegahlarla donatmıştır. Hasankale ve bazı şahsiyetler için şiirler yazmıştır. Bir oğlu kimya mühendisi olan Aras Bayrakdar, diğeri ise emekli kıdemli albay Sabahattin Bayrakdar… Abdülmennan albayın abisi (Mühendis Ragıp) Hasankale-Horasan arasındaki dar demiryolu hattını (dekovil) geniş hatta çeviren ekipte çalışmıştır.
Büyük oğlu; emekli albay Sabahattin Bayrakdar,halen İstanbul’da ikamet etmektedir. Mütevazi bir kişiliğe sahip olan sayın Bayrakdar, kanun çalmakta ve çok güzel yağlıboya resim yapmaktadır. Kuleli Askeri Lisesi’ne asılan Atatürk posterini kendisi çizmiştir.
Babam, bir gün Hasankale'li bir albaydan bahsetti. İlçeye çok hizmetleri dokunduğunu, hatta -tren istasyonuna kadar- halkın arabasını eller üzerinde götürdüğünden bahsetti...........
Yakın zamanda face'den bir arkadaşlık isteği geldi. (Sabahattin Bayraktar.) ''Kendinizden bahsedermisiniz?'' dediğimde, beni Turan Kafkas ve Yavuz Pasin iyi bilir dedi. Zaman sonra sayın Sebahattin Bayraktar'ın çok mütevazi, kanun çalan, resim yapan tam bir ''salon beyefendisi'' olduğunu müşahade ettim....
Kıdemli albay Sabahattin Bayrakdar, babamın bana bahsettiği (Abdülmennan) albayın oğlu.
Manşet resim: Albay Abdülmennan Bayraktar'ın oğlu albay Sabahattin Bayraktar'ın yaptığı ve her sene 19 mayıs günü Kuleli Askeri Lisesine asılan Atatürk posteri.