“İşi bıraktığınız zaman bir çözüm olmuyor. Siz bizim ilgilenmediğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Biz ilgileniyoruz. Biz o işin peşindeyiz. Vallahi en sonunda sözleşmeyi fesih edeceğiz. Biz yüz yüze bakıyoruz. Burada işi yavaşlatma, bırakma insanları perişan ediyor. Herkes mağdur oluyor. Konuşun, anlatın nedir problem?”
“Ta geçen aydan alacaklarımız var…”
“ İnanın her gün telefon açıyoruz. Bir gün ben arıyorum, bir gün Metin abi arıyor.”
“ Çocuklar bakın, ben ve başhekim bey sizin sıkıntılarınızı biliyoruz. Dedim ki, bu adamların parasını yatırsınlar yoksa resmi yazı yazacağız.”
“Yazdık…”
“Yazdık fesih de edeceğiz.”
“Siz maaşları alamıyorsunuz. Bizim gönderdiğimiz işler zamanında gelmiyor. Hasta mağdur oluyor. Burada cezayı siz hastaneye ve hastalara kesiyorsunuz. Uzatırsanız hastalar çok mağdur olacak. Yönetim sıkıntıda kalacak. Ne hastalar hak ediyor mağduriyeti, ne de yönetim. Bu onların pisliği. Siz bizden haber almadan işi bırakmayın. Bir yere gitmek yok. “
“Bizim hatırımız için işi devam ettirin. Biz onları çağırıp, buraya getireceğiz. Paranız yatacak. Bu iş böyle yürümüyor ve yürümez de. O gelmezse biz haftaya gideceğiz. Bunu açık ve net söylüyorum. Ya devam et diyeceğiz ya tamam diyeceğiz. Bunu da tutanak altına alacağız. Müdüre hanım bunun tutanağı hazırlayın. Hastalar mağdur olmaması için paranızı almış gibi çalışın, biz bunu netliğe kavuşturacağız. Ses getirdiniz yeter tamam…”
Yukarıdaki diyalog, Erzurum Ağız ve Diş Sağlık Merkezinin giriş katındaki Diş Protez Laboratuvarında, 16 Mart 2018 Cuma günü saat 15.00 sıralarında oldu. Daha doğrusu Diş Protez Laboratuvarında bulunduğum bir sırada bu konuşmalara tanık oldum. Başhekim ve yöneticilerden oluşan bir grup, 30 metrekarelik odaya,ani ve toplu giriş yaptı. Yaklaşık 5 dakika kadar süren ayaküstü toplantıda bir çalışan “Ta geçen aydan alacaklarımız var” diyerek sorunu aktardı.
Yöneticiler de protezyapım ihalesini alan Trabzon’daki firmanın laboratuvarda çalışanların ücretlerini zamanında ödememesinden rahatsız. Çünkü işler aksıyor, vatandaş perişan oluyor. Anladığım kadarıyla firma ile temas halindeler ve sorunu kısa sürede çözmeye çalışıyorlar.
Bilmeyenler için biraz detay verelim: Yakutiye ilçesinde Sağlık Bakanlığına bağlı Erzurum Ağız ve Diş Sağlık Merkezi var. Yıkılan Numune Hastanesinin alt köşesinde, Çaykara Caddesini Hastaneler Caddesine bağlayan yolun kenarındaki
Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2012’de Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırıldı. Dört katlı, 3 bin 750 metrekare kapalı alana sahip bina, bugün ihtiyacı karşılamakta zorlanıyor. Merkezde çalışma saatleri diye bir şey yok. Gece vardiyası ve acil servis sayesinde her an hizmet alabiliyorsunuz. Ağız ve Diş Sağlık Merkezinde 50’den fazla Diş Hekimi görev yapıyor. Merkeze gidenler, genellikle 45 dakika ile üç saat arasında kalıyor.